Hei me revyytellään! näyttelijäkaarti odottaa jo innokkaasti harjoitusten alkamista Seinäjoella. Kyselimme näyttelijöiltä hieman heidän taustoistaan sekä odotuksistaan Seinäjoki-kesän suhteen.

Törnäväkonkari Tanja Heinänen on koulutukseltaan teatteri-ilmaisun ohjaaja (AMK) ja on toiminut mm. näyttelijänä, käsikirjoittajana, siivoojana ja alastonmallina. Harrastuksikseen Tanja mainitsee burleskitanssin ja laulun. Tanjan erityistaitoja ovat kokkaus sekä sormien pyörittely samanaikaisesti eri suuntiin.

Tanjan tunnelmat tulevasta Seinäjoki-kesästä: ”Kiva porukka kasassa ja jo promokuvauksissa oli hauskaa, joten itkuksihan se sitten jossain vaiheessa kääntyy. Ja Seinäjoella kun ollaan niin Vaasan reissua kovasti odotan. Hehe. He he he. Puukot pois.”

Yksi Tanjan elämän naurettavin hetki on ollut kun hän oli erään toisen kesäteatterin kanssa iltamakiertueella: ”Esitin yhdessä sketsissä ”Miss Maaseudun Tulevaisuutta”. Eräässä näytöksessä mieltä ylensi se, että kun hahmoni esiteltiin ja kävelin lavalle kruunu päässä, niin eturivistä kuului n. 80-vuotiaan naisen terävä ääni: ”No ei tuo kyllä ihan ole.””

Ensimmäistä kesää Seinäjoelle viettävä Panu Valo on näyttelijä ja teatteritaiteen maisteri, joka on näytellyt mm. Hämeenlinnan Teatterissa, Ahaa Teatterissa ja Tampereen Työväen Teatterissa sekä tehnyt omia produktioita. Panun harrastuksiin kuuluu teatteri, elokuvat, kirjat, toisinaan myös joogailu, kontakti-improvisaatio ja uinti. Erityistaidoikseen Panu mainitsee saksofonin ja kaustisen murteen.

Panu odottaa kovasti tulevaa Seinäjoki-kesää: ”Mahtavaa päästä terassille koko kesäksi upeiden tyyppien kanssa!” Panun elämän naurettavin hetki on ollut, kun hän on herännyt aamulla alasti omasta rappukäytävästä kämpän oven sulkeutumiseen. Suuri yleisö ei vielä tiedä Panusta sitä, että hän on ajanut aikaisemmin myös jäätelöautoa.

Nelli Ojapalo saapuu jo kolmannen kerran kesäksi Seinäjoelle. Nellillä on yli kymmenen vuoden harrastustausta Riihimäen Nuorisoteatterissa ja hän on opiskellut Lahden kansanopistossa Teatterilinjalla. Nelli kuuluu Riksu Underground (RUG) ryhmään, joka tekee tanssia ja teatteria yhdistäviä produktioita. Nelli harrastaa joogaa ja lenkkeilyä sekä lukemista, kutomista ja geokätköilyä. Nellin erityistaitoihin kuuluu ilman satulaa ratsastus sekä välillä häntä itseäänkin hämmentävä erittäin hyvä suuntavaisto.

Nelli odottaa hymynkare kasvoilla jo kesän alkua. ”Toivottavasti tästä tulee aivan naurettavan hersyvä kesä Pohjanmaalla.”

Nelli elämän yksi naurettavimmista hetkistä tapahtui kun hän huomasi hektisessä elämänvaiheessa, että pienikin asia saa tunteet valoilleen: ”Oli ollut tasaisen huono päivä ja illalla syömistä aloittaessani lautaselta tipahti vahingossa nakki lattialle. En saanut pidäteltyä kyyneliä ja pian huomasinkin vollottavani aivan hervottomasti. Poikaystäväni tuli paikalle ja ihmetteli, että itkinkö tosiaan lattialle pudonnutta nakkia. Äkkiä itku muuttuikin sitten nauruksi ja kyseiselle tapahtumalle nauretaan edelleen.”

Suuri yleisö ei tiedä Nellistä sitä, että hän saattaa joskus laittaa radion päälle sattumanvaraiselle kanavalle ja tanssia täysillä, liikkeistä välittämättä, ympäri olohuonetta. ”Haastavaa on, jos vastaanottimesta kajahtaa Yle Puhe.” Nelli on myös saanut lempinimen ”Mölis” sangen huomattavasta kovaäänisyydestään.

Niin ikään ensimmäistä kesää Seinäjoelle viettävä Antti Kerosuo on koulutukseltaan muusikko ja valmistui viime vuonna Tampereen Ammattikorkeakoulusta teatterimusiikki- / musiikkidraamalinjalta pääaineenaan laulu. Antti on esiintynyt mm. Tampereen Komediateatterin Annie-musikaalissa, kiertänyt ympäri Suomea Aikasoppa -lastenmusikaalin kanssa sekä revyytellyt Riihimäellä Teatteri Onnin Jotain kuumaa, jotain punaista ja jotain ihan pimeetä -revyyssä. Lisäksi Antti vaikuttaa sekavayhtye Punaisessa Katulampussa ja Duo Epäveljissä.

Harrastuksikseen Antti mainitsee sulkapallon, juoksun, penkkiurheilun ja lautapelit. Erityistaidokseen Antti kertoo, että ”pystyn tekemään puolivoltteja peräkkäin niin kauan kuin pystyn”. Toisinaan Antti tienaa myös hanurillaan.

Antin fiilikset tulevasta Seinäjoki-kesästä ovat arvoitukselliset: ”Minulle uusi kaupunki, joten uudet on kujeetkin.”

Antin elämän yksi naurettavimmista hetkistä on tapahtunut ”sotatantereella”: ”Se tunne kun imukuppinuoliaseella yritetetään ampua sinua mahaan. Ja se ei jää kiinni. Ja todetaan että: SYLKÄSE SIIHEN! Ja kaverisi sylkäisee imukupin sijasta sinua mahaan.”